Subscribe
RSS
Keywords
Archive
January February March April May June July August September October (1) November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August (1) September October November December
January February March April May June July August September October November December
January February March April May June July August September October November December

Amsterdam marathon 2012

Lokakuinen 3 päivän ja 2 yön pikaloma Hollannissa oli antoisa, tuossa ajassa ehti tekemään ja näkemään yllättävän paljon. Pääohjelmassa oli käydä juoksemassa Amsterdamin maraton mistä jäikin tosi hyvä maku suuhun! Amsterdamissa oli tullut käytyä kerran aikaisemmin joten se helpotti että sai jättää muutamat "pakolliset" kohteet tällä kertaa.

Kisapaikalla urheiluhallissa käytiin heti lauantai-aamuna kun lento saapui, ajateltiin ettei tarvitse sunnuntaina olla aamuvarhain hakemassa numerolappua, jossa oli muuten näppärästi siru integroituna, mikä sitten nappasi väliaikoja vitosen välein. Näin oli ajatellut jokunen muukin, tiskeillä oli jonoa reippaasti. Käytiin samalla myös naapurirakennuksen marathon expossa ihmettelemässä. Junalla Zaandamiin Amsterdamin ulkopuolelle hotelliin, mikä osoittautui erinomaiseksi valinnaksi. Jo päällepäin näytti hyvällä tapaa erikoiselta:

Hotellia aikamme ihmeteltyämme lähdimme Zaandamin keskustaan, joka oikeastaan alkoi hotellin kulmalta.

Tuli käveltyä vähän liikaakin vaikka piti jalkoja säästellä seurravan aamun maralle. Ja illalla piti yrittää mennä ajoissa nukkumaan että saa kunnon levot alle, mutta siinähän se meni sitten taas kukkuillessa. Kello oli kuudelta herättämässä, mutta viideltä heräsin ja eipä siinä enää unta saanut kun tuleva juoksu pyöri mielessä. Seiskalta aamupalalle juoksukamat mukana ja siitä junan+metron kautta olympiastadiolle. Lähes 40 000 juoksijaa oli osallistumassa päivän juoksumatkoille, olisko ollut maralle 17 000. Ilma +10, pilvessä ja tuuli kovasti (vesisade loppui onneksi), kylmä meinas tulla kun yhdeksän jälkeen meni shortseissa ja t-paidassa stadion sisään odottamaan lähtöä. Puol kympiltä startti kenian kipittäjille, itse pääsin lähtemään kymmenen minuuttia perästä kun ihmismassa hiljaa purkaantui. Suurta urheilujuhlan tuntua todellakin oli ilmassa, jo lähtöpaikalla musiikki sai tunnelatauksen aikaan ja  juoksun aikana tunnelmaa kohotti dj:t, orkesterit, tanssiesitykset, läpyjä antavat ihmiset melkein koko matkan varrella jotka jaksoi kannustaa uskomattoman hienosti. Oli hienoa olla osa tuota tapahtumaa vaikka viimeisen kympin aikana joutui itseltä kysymään miksi olen itseni tänne järjestänyt...

Juoksu meni aikalailla nappiin. Tankkaus oli onnistunut ja tyhjennyksiä ei tarvinnut tehdä juoksun aikana. Alun hitaampi tahti laittoi kiihdyttämään vähän jännittäen riittääkö poweri loppuun asti, no eihän se täysin riittänyt kun vauhti hidastui mutta aika tasainen oli vauhdinjako kuitenkin: http://evenementen.uitslagen.nl/2012/amsterdammarathon/details.php?t=nl&s=4781

Kello pysähtyi ajassa 3:33:16 (kenialainen voittaja 2:05:41 ja reittiennätys) mikä oli ensimmäiseksi katumaratoniksi itseäni oikein tyydyttävä suoritus.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Samaan aikaan tytär kävi nykäisemässä oman lasten juoksunsa ja sai myös "minimaratonmitalin":

 

 

 

 

Juoksun jälkeen jalat muussina mutta niiin onnellisena juoksusta takaisin hotellille, matkalla piti hakea Starbucksista mitalikahavit... Hotellilla teki kutaa kylmä heineken ja porekylpy. Mutta eihän sitä malttanut jäädä hotellille makoilemaan kun kerran reissussa oltiin. Amsterdamia ihmeteltiin aikamme, mutta kyllä perhe oli sen verran väsynyttä että hotelli houkutteli takaisin.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aamulla nautittiin erinomainen aamupala hotellissa. Lähdettiin käymään vieressä olevalla Zaanse Schansin alueella, joka oli kyllä upea paikka. Sattui vielä tunnelmallinen usva joka toi oman mausteensa käyntiin.

Kesällä alkunsa saanut lintuinnostus heräsi myös tuolla alueella, kun pääsi lähelle mm. näitä lintuja niin ei sitä malttanut olla ottamatta kuvia.

Sinisorsa naaras:

Afrikan hanhi eli Niilin hanhi:

Harmaahaikara, nuorempi ja vanhempi yksilö:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hotellilta laukkujen nouto ja junalla Amsterdamiin. Tyttö halusi käydä kovasti Madame Tussaudin vahakabinetissä niin siellä käytiin ihmettelemässä maailman julkkiksia. Muutama kuva tuli otettua, tässä yks. Täytyy varmaankin lainata elokuva niin tytär tietää ketä kyyditsi pyörällä...

 

Ja pakkohan se oli vielä käydä kanaalikierros veneellä, opastetulla kierroksella kuuli mielenkiintoista historiaa ja nykytietoa Amsterdamista. sitten vain lentokenttää kohti ja Helsinkiin.

Hyvä fiilis jäi Hollannistakin, tänne palaa kyllä mielellään.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Comments

No comments posted.
Loading...